Scopri il Merlot Marocchesa:
MERLOT 100%
Il Merlot Marocchesa viene vendemmiato a mano, tra l’ultima settimana di Settembre e la prima di Ottobre, nella PIANURA TREVIGIANA.
Vinification takes place through gentle pressing, slight maceration, and temperature-controlled fermentation; all of this gives the Marocchesa Merlot a clear ruby-red color with garnet hues.
Dall’esame olfattivo, risulta essere vinoso, dal bouquet varietale e con note di frutta rossa matura, ciliegia e marasca.
Questo merlot morbido ed elegante, presenta un’acidità media e ben equilibrata con l’intensità tannica.
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SOME TASTING TIPS:
For the classics red winesof medium body and intensity, served in a rather rounded glass allows you to appreciate the color, usually quite clear, of this type of wine. The the bowl will be fairly wide per permettere di apprezzare i profumi intensi e fruttati. For the full-bodied red wines, che solitamente sono stati sottoposti ad un lungo affinamento in cantina, useremo un larger-sized glasswith a more or less rounded shape, similar to a balloon glass, to allow the wine to swirl in the glass, thereby oxygenating it and observing the formation of legs on the glass walls, which indicate its body. The glass bowl will be wide enough to fully appreciate the evolving aromas of this type of wine.